Selecteer een pagina

Sound design

Sound design kan van essentieel belang zijn bij een productie. Of het nu een radiocommercial betreft, een TV-commercial, een online-commercial, een uitlegvideo of een speelfilm. Sound design versterkt de verbeelding!

Hieronder tref je enkele voorbeelden van producties waar we sound design voor hebben verzorgd.

Producties met sound design

Robert van Beckhoven
Zeelandia
Broli Potato Chips
Toverland
Sound effects library
Sound design is meer dan zomaar het “open trekken van een blik geluidseffecten”. Geluidseffecten moeten subtiel worden toegepast. Een overdaad aan geluidseffecten leidt tot onrust. Ieder geluidseffect dat wordt toegevoegd dient een functie te hebben. Veel SFX zijn afkomstig uit standaardbibliotheken (libraries). Van de Laar | Van Efferen Studio’s heeft tienduizenden geluidseffecten kant-en-klaar onder de vingertoppen. Toch maken we graag en vaak gebruik van microfoons om een geluidseffect op maat te maken. Iedere productie is immers uniek en de toevoeging van dat éne specifieke geluidseffect kan nu net het verschil maken!
Geluidseffecten op maat
Zoals hierboven aangegeven volstaan geluidseffecten uit een library niet. Voetstappen, vuistslagen, niet-bestaande geluiden van fantasiewezens of beelden in slow-motion, worden gemaakt door een zogenaamde foley artist (vernoemd naar de geluidseffectenpionier Jack Foley). Deze geluidseffecten worden speciaal ontworpen door een sound designer. Het betreft hier vooral geluiden die moeilijk na te bootsen zijn of niet in het echt bestaan. Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van producties waarin Van de Laar | Van Efferen Studio’s de geluidseffecten heeft verzorgd.
Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!

1 + 6 =