Selecteer een pagina

Radiocommercial maken?

Van de Laar | Van Efferen Studio’s is toonaangevend in het bedenken en produceren van effectieve radiospots. Wil je een radiocommercial maken, dan kun je met ons alle kanten op. We bieden onze diensten over de hele linie: copywriting, stemcasting, sound effects, muziekcompositie, opname in onze studio’s, mastering en aanlevering. Heb je al een script? Dan haalt onze stemregisseur het maximale uit jouw copy.

Voorbeelden van radiospots

Euler Hermes
Afvalscheidingswijzer
Drost Coatings
Chio
Havic Kantoormeubelen
Kras
De Keurslager
Fly Germania
Doel en doelgroep
Een radiocommercial maken begint met het bepalen van doel en doelgroep. Zijn doel en doelgroep bepaald, dan gaan we een script schrijven. Hierbij wordt ook gekeken naar de overige reclame-uitingen van het merk. De uitstraling moet immers op alle platforms hand-in-hand gaan. Ieder medium vraagt om een specifieke aanpak. Bij radio is het belangrijk om vanaf de 1e seconde de aandacht te trekken in het reclameblok en de juiste doelgroep aan te spreken.
Mannenstem of vrouwenstem?
Wanneer we een radiocommercial maken, wordt ons vaak de vraag gesteld: wat is beter? Een mannenstem of een vrouwenstem? Daar is geen kant-en-klaar antwoord op te geven. Bij het ene product werkt een vrouwenstem beter, en bij het andere een mannenstem. Er gelden bij het maken van een radiocommercial geen strikte regels. Soms is een eenstemmige radiocommercial sterker dan een dialoog. Soms versterkt de inzet van muziek de boodschap, en soms werkt juist de kracht van de stilte.
Het bekende liedje
Waarom horen we bijna nooit bekende liedjes in commercials? Het antwoord is eenvoudig: de kosten liggen hoog. Ga je een radiocommercial maken en wil je een bekende hit gebruiken, dan liggen de kosten voor gebruik vaak net zo hoog als (of zelfs hoger dan) de uitzendkosten. Het is voordeliger om muziek in de sfeer van het beoogde lied te maken. Wil je muziek in een specifieke sfeer? Onze componisten weten er wel raad mee!

Contact

Bereken hier online je tarief