Selecteer een pagina

Opdrachtmuziek

In onze studio in Vught componeren we muziek op maat, ook wel opdrachtmuziek genoemd. We maken opdrachtmuziek voor onder andere bedrijfsfilms, explanimations, online commercials, tv-commercials en radiocommercials. We kijken samen met de opdrachtgever naar de corporate identity, de doelgroep en het gebruik.

Voorbeelden van opdrachtmuziek

WoonVeilig
Meubelzorg
Garagepark
Eyelove
Hoe gaat het in z'n werk?

Bij het componeren van opdrachtmuziek beginnen we met het bepalen van de uitgangspunten: wat is de gewenste sfeer, welk gevoel moet het oproepen, wat is het beoogde genre, wat is de doelgroep? Op basis van deze uitgangspunten gaan onze componisten aan het werk en komen met een eerste voorstel. Naar aanleiding van dit voorstel wordt bekeken of er eventuele verbeterpunten zijn. Over het algemeen zijn er twee correctierondes nodig om tot een definitieve oplevering te komen.

Kosten

Het componeren / arrangeren van opdrachtmuziek lijkt een kostbaar verhaal, maar niets is minder waar. Het enige dat we rekenen is studiotijd. In de regel komt dit (inclusief 2 correctierondes) op één dag. Onze muziek wordt geleverd met een complete buy-out. Dit betekent dat de adverteerder het alleenrecht voor het gebruik heeft en er nooit meer herhalingsrechten betaald hoeven te worden.

Soundlogo

Een soundlogo is een herkenbare “pingel” die telkens, vaak aan het begin of eind van een commercial, terugkomt, waarbij het merk wordt genoemd. Soms wordt het merk gesproken, en soms wordt het gezongen. Bekende voorbeelden van soundlogo’s zijn die van Keller Keukens, Euronics of DPD. Deze soundlogo’s zijn zo pakkend dat het zelfs zonder het noemen van de merknaam herkenbaar is voor de consument. De kracht van gezongen soundlogo’s is een tijdje onderschat, maar inmiddels zijn ze weer helemaal hot! Van de Laar | Van Efferen Studio’s maakt al sinds 1991 met succes gezongen jingles. Enkele bekende voorbeelden: Electroworld, SWOOP, Goossens Wonen & Slapen, Keller Keukens. Wil je gebruik maken van opdrachtmuziek in je campagne? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!

12 + 1 =