VDLVE banner
Radiospots banner
Tvcommercials banner
Online commercial banner
Social Media banner
Spotify banner

Wat kost een commercial

Wat kost een commercial? Dit is ongeveer dezelfde vraag als: “Wat kost een auto?”. Daarop is geen standaard antwoord te geven. Elke commercial is immers anders en dus ook de kosten voor de commercial. Hieronder tref je twee calculators aan om uit te rekenen wat de productiekosten zijn van een radiocommercial of TV-commercial. Het betreft hier uitsluitend de productiekosten. Kosten van uitzending zitten hier niet bij inbegrepen!

Kostencalculator TV

Bereken hier de kosten voor de productie van een TV-commercial

Vul je naam en mailadres in en bereken binnen 1 minuut wat een TV-commercial kost! Het tarief is op basis van de productie van één commercial en gemiddelde tarieven. Je krijgt onze calculatie direct vrijblijvend per mail toegestuurd.

Kostencalculator radio

Bereken hier de kosten voor de productie van een radiocommercial

Vul je naam en mailadres in en bereken binnen 1 minuut wat een radiocommercial kost! Het tarief is op basis van de productie van één commercial en gemiddelde tarieven. Je krijgt onze calculatie direct vrijblijvend per mail toegestuurd.

Allereerst onderscheiden we de kosten voor een radiocommercial en een TV-commercial. Bij de productie van een commercial zijn de kosten onder andere afhankelijk van de uitzendregio. In verband met auteursrechten rekent een stemacteur voor een regionale radiocommercial minder dan voor een commercial die landelijk wordt ingezet. Dat geldt ook bij acteurs in een TV-commercial. Wanneer muziek in een commercial ingezet wordt, rekent Buma/Stemra regionaal een lager tarief dan nationaal.

Uitgelicht

Showreel TV-commercialsShowreel RadiospotsNieuwsbrief

Met het invullen gaat u akkoord met onze privacyverklaring.