Selecteer een pagina

Uitlegvideo’s

De uitlegvideo is razend populair, en terecht! je kunt hiermee heel gericht uitleggen hoe iets in z’n werk gaat. Wil je een uitlegvideo laten maken? Houd de boodschap dan zo eenvoudig mogelijk. Heb je meer uit te leggen? Verdeel het over verschillende filmpjes. De ideale lengte is -afhankelijk van het onderwerp- 1 minuut.

Voor het maken van een uitlegvideo staan verschillende technieken tot je beschikking. Je kunt filmen op locatie, of in een chromakey-studio. Je kunt kiezen voor animatie, of een combinatie! Hieronder gaan we er dieper op in, en kun je verschillende voorbeelden zien.

Voorbeelden van uitlegvideo’s

Hoogvliet

D-link

Pathé

Voice-overs Online

Filmen op locatie

Een uitlegvideo in z’n puurste vorm is een gefilmde productie op locatie. Wil je de werking van een apparaat of machine uitleggen, dan pak je er gewoon een camera bij. Je kunt de kijker zo bijzonder doelgericht tonen wat-ie moet doen, en wat-ie niet moet doen. Door middel van close-ups kun je hier heel gedetailleerd op in gaan.

Filmen voor greenscreen

Heb je iets uit te leggen waarbij je grafieken wilt tonen, of bijvoorbeeld foto’s en filmpjes, dan is filmen voor greenscreen misschien iets voor je! In onze akoestisch gedempte greenscreenstudio met autocue kun je alle kanten op. Van de Laar | Van Efferen Studio’s is zeer ervaren in opnamen voor greenscreen en, minstens zo belangrijk, in het maken van een flitsende presentatie. Omdat dit over het algemeen interne presentaties zijn, kunnen we deze niet op onze website tonen. Heb je interesse, dan laten we je graag in een persoonlijk gesprek zien wat de mogelijkheden zijn!

Animaties

Een veelgebruikte methode om zaken uit te leggen is animatie. Bij uitleg-animaties of explainimations wordt over het algemeen geanimeerd in 2D: een doeltreffende en snelle manier van werken. Heb je eenmaal een vormgeving vastgesteld, met eigen kleurgebruik en karakters, dan kun je eenvoudig -binnen je eigen huisstijl- meer en meer onderwerpen aansnijden. De kosten vallen reuze mee, aangezien de basis al staat.

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!

6 + 6 =