Selecteer een pagina

Een commercial maken

Een commercial maken start met de volgende vragen:
Wat is het doel? Wat is de doelgroep?
De antwoorden vormen het uitgangspunt van de commercial. Op basis van het doel wordt een concept uitgewerkt, toegespitst op de doelgroep.

De twee basisvragen zijn essentieel voor het slagen van de reclamecampagne. Een commercial maken start met het denken vanuit de afnemer, en niet vanuit de aanbieder.

Voorbeelden van commercials

Makita
Amslod
Expert
Coloplast
Denk vanuit de afnemer
Een commercial maken begint met denken vanuit de afnemer: welke belofte kun je doen? Deze belofte moet je natuurlijk wáár kunnen maken. Als het product niet goed is, houdt het snel op. Vanuit de doelgroep en de belofte wordt een script voor de commercial geschreven. Van de Laar | Van Efferen Studio’s heeft een unieke manier van werken. Een script voor een TV-commercial of online-commercial wordt door ons altijd als moving storyboard gepresenteerd, compleet met audio. Zo krijg je meteen een idee van hoe het er straks uit gaat zien.
2D-visualisatie
Voor het maken van een commercial bestaan diverse technieken. De eenvoudigste techniek is een 2D-visualisatie. Deze illustratieve methode wordt vaak toegepast bij actiespots, en komt neer op een combinatie van foto’s (stills), titels en logo’s, tezamen met een wervende voice-over en muziek. Vooral voor tijdelijke acties is dit een beproefde en betaalbare opzet. Wil je een merk opbouwen en een bepaalde emotie toevoegen, dan is deze methode minder geschikt.
3D-visualisatie
Een luxere techniek bij het maken van een commercial, is 3D-visualisatie. Hierbij wordt een fotorealistische visualisatie van een product gemaakt. Niet van echt te onderscheiden. Doordat het plaatje in 3D is gemaakt, kunnen we het van alle kanten tonen. We kunnen er een virtuele camera omheen laten draaien, spotlights erop zetten, en inzoomen zonder kwaliteitsverlies. 3D-visualisatie wordt ook wel Computer Generated Image genoemd, of CGI.
Filmen
Wil je een commercial maken waarmee je de kijker ráákt? Kies dan voor film. Met film kun je een commercial een menselijk touch meegeven, een emotie raken en zorgen dat de kijker binnen de doelgroep zich maximaal identificeert met het product. Overigens wordt tegenwoordig weinig meer daadwerkelijk op film gedraaid. Van de Laar | Van Efferen Studio’s werkt bij gefilmde producties vaak met cinematografische videocamera’s zoals de RED Epic of de RED Scarlet.
Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op!

Bereken hier online je tarief