Selecteer een pagina

Videomarketing

Videomarketing

Videomarketing: Je hoort het steeds vaker, maar wat betekent het eigenlijk? Kort gezegd: het online inzetten van een video om je doelgroep te bereiken en aan je te binden. Maar waarom zet je videomarketing in, en hoe? Door middel van videoboodschappen kun je tijdelijke acties onder de aandacht brengen; dan betreft het een reclameboodschap. Videomarketing wordt echter ook vaak ingezet om kennis te delen. Op deze manier kun je als bedrijf klanten aan je binden, en jezelf positioneren als kennisbedrijf. Videomarketing is populair en zal alleen maar meer groeien. Ga aan de slag met videomarketing! Wij vertellen je wat je met videomarketing kunt bereiken, en wat de tips en tricks zijn voor een effectieve campagne.

Videomarketing – voor verschillende doeleinden

Videomarketing kan via verschillende kanalen en voor verschillende doeleinden worden ingezet. Real time De consument heeft steeds meer behoefte aan real-time beelden. Facebook speelde hier bijvoorbeeld op in door eind 2016 Facebook Live te lanceren. Kennis Je kent ze wel, de video’s waarin je van A t/m Z wordt verteld hoe je die overheerlijke pasta zelf kunt klaarmaken. Door middel van ‘how-to’ video’s kan je de consument instrueren en zelfs inspireren. Betrokkenheid De consument wil geen gladde verkooppraatjes meer. Laat zien wie je echt bent, waar je voor staat en wat voor je merk belangrijk is door bijvoorbeeld ‘behind the scene’ video’s. Mond-tot-mondreclame De meest effectieve vorm van marketing. Laat gebruikers van je product/dienst daarom video’s maken waarin zij je product/dienst beoordelen. Voor consumenten is het nu belangrijker dan ooit te zien wat andere consumenten vinden, veel consumenten baseren hun aankoop op dergelijke recensies. Videomarketing – tips & tricks Nu je weet wat je met videomarketing kunt bereiken wil je natuurlijk ook weten hoe een effectieve videocampagne tot stand komt?! Hierbij de tips & tricks:

 • Titel: met een pakkende titel trek je de aandacht.
 • Omschrijving: met een korte, duidelijke omschrijving van de video laat je de kijker ‘hunkeren’ naar meer info.
 • Tags: met relevante tags zorg je voor meer bereik.
 • Thumbnail: de thumbnail moet een echte eyecatcher zijn, zo aantrekkelijk dat de kijker bij het zien simpelweg niet verder kan scrollen/klikken.
 • HD upload: de video moet in de meest hoogwaardige kwaliteit beschikbaar zijn.
 • Transcript: door het toevoegen van een transcript zorg je ervoor dat de video goed vindbaar is.
 • Kort en krachtig: niemand gaat kijken naar een filmpje van een aantal minuten, maak hem liever maximaal 30 seconden en zorg dat je bij de kern van je verhaal blijft.
 • Voice-over, muziek en geluidseffecten: door het toevoegen van een voice-over, muziek en geluidseffecten zet je de video kracht bij, je kunt inspelen op het gevoel van de kijker.
 • Watermerk: door het toevoegen van een watermerk creëer je herkenbaarheid en zorg je er bovendien voor dat de inhoud niet zomaar gekopieerd en gebruikt kan worden voor andere doeleinden.
 • Relevante video’s: link naar relevante andere video’s welke je eerder geproduceerd hebt.
 • Call-to-action: gebruik een duidelijke call-to-action, laat de kijker weten wat te doen.

Hulp nodig?

Een effectieve videomarketingcampagne inzetten? Van de Laar | Van Efferen Studio’s is het productiehuis voor beeld en geluid! Met ruim 25 jaar ervaring helpen wij je verder en zorgen we ervoor dat je videocampagne scoort! Neem contact op voor meer informatie.

Meld je aan

Wil jij op de hoogte gehouden worden van wat we doen? Meld je aan voor nieuwsbrief!

Bedankt voor het aanmelden.

Er ging iets mis.

Vraag een offerte aan