Reclamemuziek - Van de Laar Van Efferen

Reclamemuziek

Reclamemuziek: Laat je eigen soundlogo, reclametune of jingle componeren!

Bijna elke reclamecommercial heeft het: muziek. Muziek is het puntje op de ‘i’ zetten, het gevoel versterken.

Opdrachtmuziek

In onze studio in Vught componeren we muziek op maat, ook wel custom made muziek of opdrachtmuziek genoemd. We maken muziek voor onder andere bedrijfsfilms, explanimations, online commercials, tv-commercials en radiocommercials. We kijken samen met de opdrachtgever naar de corporate identity, de doelgroep en het gebruik. Zo komen we tot een passend voorstel.  Dit lijkt een kostbaar verhaal, maar niets is minder waar. Onze muziek wordt namelijk geleverd met een complete buy-out. Dit betekent dat de adverteerder het alleenrecht voor het gebruik heeft en er nooit meer herhalingsrechten betaald hoeven te worden.

Soundlogo

Een soundlogo is een geluid wat elke keer, vaak aan het begin of eind van een commercial, terugkomt en waarbij het merk wordt genoemd. Een goed voorbeeld van een soundlogo is die van Euronics of DPD. Deze soundlogo’s zijn zo pakkend dat het zelfs zonder het noemen van de merknaam herkenbaar is voor de consument.

Gezongen jingle

Een soundlogo met een gezongen of gesproken slogan wordt ook wel een jingle genoemd. Al vanaf eind jaren ’20 van de vorige eeuw worden jingles voor de radio gebruikt. Directe reclame was tijdens prime-time uren verboden, dus adverteerders bedachten een oplossing: de jingle.  De merknaam hoefde niet expliciet genoemd te worden en het publiek wist toch welk merk bedoeld werd. Tegenwoordig zijn jingles weer hartstikke legaal en worden ze niet meer alleen op de radio gebruikt, maar ook op TV, instore of via narrowcasting. Van de Laar | Van Efferen Studio’s maakt al sinds 1991 met succes gezongen jingles. Enkele bekende voorbeelden: Electroworld, SWOOP, Keller Keukens.

Stockmuziek

Soms wordt uit praktische overweging gekozen voor muziek uit stock. Kant-en-klare stockmuziek is handig, maar heeft nadelen. Zo heb je als adverteerder nooit het alleenrecht voor het gebruik en moet bij iedere nieuwe commercial weer betaald worden voor hergebruik.

Wil je gebruik maken van muziek in je campagne? Neem dan contact met ons op!