Selecteer een pagina

Het effect van een radiospot

Wat is het effect van een radiospot?

Wat is het effect van een radiospot? Uit onderzoek blijkt dat je een omzetstijging van 52% kan bereiken. Het daadwerkelijke effect van de radiospot is echter afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de boodschap van de radiospot van cruciaal belang, maar ook de tone-of-voice, eventuele onderbouwing met muziek en geluidseffecten en natuurlijk het bereik van de doelgroep. We gaan hier graag verder op in.

De boodschap van de radiospot.

Om de boodschap te bepalen is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken met de inzet van de radiospot. Vaak is dit een reeks aan boodschappen, voorkom dit. Kies de belangrijkste boodschap en gebruik deze. Bij een overload aan informatie zal de consument de radiospot negeren.

De tone-of voice

Vanuit de boodschap bepaal je de tone-of-voice van de stem die je wilt gebruiken voor het inspreken van de radiospot. Bij een medische boodschap kies je eerder een zachte, lage toon terwijl je bij een harde verkoop juist eerder kiest voor een harde en snelle toon.

Onderbouwing met muziek en/of geluidseffecten

Met muziek en geluidseffecten kan je een bepaald gevoel versterken. Bij een radiospot van de brandweer kan een sirene natuurlijk niet ontbreken. Probeer je juist een boek te verkopen over een zwaar onderwerp kan je dramatische muziek gebruiken om de tekst te versterken.

De doelgroep bereiken

De doelgroep bereiken, cruciaal! Er zijn veel verschillende radiostations waar je de radiospot kan uitzenden. Maak eerst een selectie of je de radiospot regionaal of landelijk wil inzetten. Daarna kijk je naar de doelgroep per station en maak je een match met de doelgroep welke je wil bereiken.

Meld je aan

Wil jij op de hoogte gehouden worden van wat we doen? Meld je aan voor nieuwsbrief!

Bedankt voor het aanmelden.

Er ging iets mis.

Vraag een offerte aan